a
M

PLATSEN KARLSKRONA

Mina sidor

Självservice

Lättläst

Kontakt

Företagande i Karlskrona

Business Blekinge

Business Blekinge är en samverkan mellan Blekinges fem kommuner för internationella affärer, utländska investeringsförfrågningar, expansionsinvesteringar och exportstöd till företag.

Business Blekinge är en regional partner till Business Sweden som arbetar på uppdrag av regeringen och det privata näringslivet för att hjälpa svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Via Business Blekinge samarbetar kommuner akademi, regionala aktörer, science parks och offentliga myndigheter för att utveckla Blekinges näringsliv.

Välkommen att kontakta Business Blekinge oavsett din fråga eller behov. Vi hjälper dig med frågor rörande att etablera och utveckla ditt företag i Blekinge.

Business Blekinge hjälper till vid utländska direkt- och expansionsinvesteringar i Blekinge samt erbjuder stöd och hjälp till företag i Blekinge som exporterar själva eller är underleverantörer till exporterande företag.

En man och kvinna som ler och är glada på affärsmöte

Juridiska frågor och tillstånd

Vi hjälper till med information kring juridiska frågor angående att starta företag i Sverige, frågor rörande allt från företagsskatter till anställning av internationell arbetskraft kan erhållas av Business Sweden – Det officiella handels- och investeringsrådet. Business Sweden, så väl som Business Blekinge, erbjuder strategisk information så väl som praktisk hjälp kostnadsfritt och med full sekretess.

Möten och konferenser

Blekinge erbjuder många olika inspirerande omgivningar för möten och konferenser. Här finns allt ifrån lugna och fridfulla miljöer, långt från högljudda och hektiska storstäder men det finns också energigivande och centralt belägna miljöer med havet utanför fönstret. Vi tillsammans med Visit Bleking hjälper er med inspiration, information och idéer över hur ni kan arrangera det bästa mötet som passar just er och ert behov.

Mark och fastigheter i Blekinge

Söker ni tillgänglig mark eller fastigheter att köpa eller hyra, finns flera alternativ att hitta i denna mark- och fastighetsdatabas. Via Business Swedens interaktiva karta hittar ni tillgänglig mark. Om ni har några frågor kring mark, fastigheter eller ni inte finner det ni behöver är ni välkomna att kontakta Business Blekinge eller någon av kommunerna så hjälper vi er. Är ni är en startup som letar efter co-working space, så kan vi också hjälpa er genom Blekinge Business Incubator.

Finans och ekonomi

Om ni vill starta ett företag eller redan driver ett företag med mindre än 249 anställda, så har vi många alternativ för finansiering av er etablering eller expansion inom Blekinge – särskilt om ni redan ser er marknad som global. För mer information, tveka inte att kontakta Business Blekinge

Exportera dina produkter och tjänster

Det ska vara enkelt att göra affärer i andra länder och att hitta rätt stöd, i rätt tid. Genom en nära samverkan och ett starkt nätverk av aktörer, både på regional, nationell och global nivå samarbetar Business Blekinge för att hjälpa företag att påbörja eller utveckla sina exportsatsningar på nya internationella marknader.

Är ditt företag redan igång med er exportresa eller står ni inför er första exportaffär? Oavsett var ni befinner er så kan du och ditt företag ta del av många olika typer av exportstöd genom Business Blekinge. Vi gör det enkelt för företag i Blekinge att komma väl rustade ut på den internationella marknaden.

Vi skräddarsyr alltid aktiviteter och insatser utifrån varje enskilt företags behov. Genom våra fyra områden, Rådgivning, Nätverk, Insatser och Finansiering kan vi sänka trösklarna till säkra internationella affärer.

Jobba i Karlskrona

Plugga i Karlskrona

Flytta till Karlskrona