a
M

PLATSEN KARLSKRONA

Mina sidor

Självservice

Lättläst

Kontakt

Flytta till Karlskrona

Det goda livet i Karlskrona

Skärgården, världsarvet, upplevelserna, maten, besöksmålen och så mycket mer. I Karlskrona finns det goda livet. Här är det lite enklare att hitta den där balansen mellan jobb eller studier och en fritid med både aktiviteter och vila.

Sommarfestivaler, sparrissafari bland mathantverkare, stand-up, cykel-, vandrings- och paddelleder, teater, gym och andra träningsanläggningar, konserter, elitidrottslag och Marinmuseum. Här finns allt det. Här finns också världsarvet Örlogsstaden Karlskrona med väl bevarade kastell och befästningar, 32 officiella badplatser – varav tre i centrum, fiske i världsklass och The Pot – mötesplatsen som minst sagt sticker ut.

I Karlskrona finns unika boendemiljöer, både i skärgården, på landsbygden och i stan – där du kan fiska från fönstret. Här finns bra skolor som satsar extra på internationella utbyten för både elever och lärare, kollektivtrafik med både buss, tåg och båt, nära till flygplatsen i Ronneby och till Polen och här finns en rad globala företag som investerar, växer och nyanställer.

Välkommen till Karlskrona – vi hoppas att du kommer hit för att stanna.

Upplev Karlskrona

Läs mer om Kultur, fritid och turism i Karlskrona

Pojke och flicka solar sig på en brygga på Saltö Sand i Karlskrona
Flygbild över kruthuset på hjärtformade Ljugsskär i Karlskrona skärgård

Jobba i Karlskrona

Plugga i Karlskrona

Företagande i Karlskrona