a
M

PLATSEN KARLSKRONA

Mina sidor

Självservice

Lättläst

Kontakt

Flytta till Karlskrona

Nyinflyttad i Karlskrona

Är du en nybliven Karlskronabo?

Som inflyttad i en ny stad kan det vara svårt att veta var man kan vända sig för att lära känna nya människor och knyta kontakter.
Här finns samlad information och länkar till föreningar, organisationer och studieförbund som håller i träffar och aktiviteter av olika slag, så att du som nyinflyttad kan komma i kontakt med andra Karlskronabor.
Stickcafé, barnaktiviteter, ungdomsträffar, träna svenska eller bara fika.
Karlskrona kommun har också information och olika tjänster som du som nyinflyttad kan ha nytta av:

Karlskrona kommun information för nyinflyttade

Glad ung kvinna med glasögon sitter på cafe med en kaffekopp i handen

Aktiviteter och träffar i Karlskrona

Hej Blekinge

Länk till hemsida

Språkvän
Bli Språkvän och få nya vänner och öva din svenska.

Henriettas Garn

Länk till hemsida

Stickcafé
Henriettas Garn anordnar stickcafé på Waynes Coffee en gång i veckan.

The Pot

Länk till hemsida

Co-working space
The Pot är ditt vardagsrum, din arbetsplats och din inspirationskälla med oändliga möjligheter där våra fysiska och digitala världar möts.

Öppna förskolan

Länk till hemsida

På öppna förskolan får barnen leka, sjunga, skapa och möta andra barn och vuxna. Det är även en plats för de vuxna att träffas, knyta kontakter och diskutera barn och familj. Utbildad förskollärare finns på plats för att ge stöd och ledning.
Att vara med i öppna förskolans aktiviteter är kostnadsfritt och riktar sig till dig med små barn i åldrarna 0-5 år. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under våra öppettider.

Studieförbundet Vuxenskolan

Länk till hemsida

Kurser
Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga rättigheterna. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor.

Biblioteket

Länk till hemsida

Karlskrona kommuns bibliotek
De olika biblioteken i kommunen erbjuder roliga aktiviteter för både vuxna och barn: Bokis – för de allra minsta, skaparcirkel, bokklubb och släktforskning är några av evenemangen som står på schemat i höst.
Läs mer på bibliotekets hemsida för att se datum och tider.
Glöm inte att skaffa lånekort

Porslinan

Länk till hemsida

Ungdomens Hus
Porslinan är en plats för biljard, gaming, brädspel, mat, musik, fika och häng.

Fryshuset

Länk till hemsida

Mötesplats
Fryshuset i Karlskrona är en plats för unga att skapa och delta i ungdomsdrivna aktiviteter, men också att lära känna nya människor, få möjligheter till en bättre fritid och få hjälp att hitta sina passioner.

Driver också Motorgården för motorintresserade ungdomar

Röda Korset

Länk till hemsida

Integrationsverksamhet
Verksamheten bedrivs som ett öppet språkcafé där vi tränar svenska på olika nivåer. Det finns också hjälp med läxläsning. Utifrån deltagarnas önskemål görs även utflykter och besök på museum, marknader och andra aktiviteter.

l

Studiefrämjandet

Länk till hemsida

Studiecirklar
Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturupplevelser och föreläsningar.

l

Folkuniversitetet

Länk till hemsida

Kurser
Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar.

l

Litorina Folkhögskola

Länk till hemsida

Ett land per kväll
Följ med på en hisnande resa till olika resmål på kursen ett land per kväll. Vi blir guidade av Litorinas globetrotters på en resa över atlanten, de ostliga och västliga delarna av Europa, ner till Medelhavet och ända bort till Afrika, Asien och Sydamerika. Förvänta dig en färgsprakande kavalkad med fakta, äventyr, sagor och skrönor från alla världens hörn.

Svenska Kyrkan

Länk till hemsida

Karlskronas församlingar

Svenska kyrkan erbjuder olika aktiviteter så som fika, skaparverkstad och sångstund för barn för att nämna några stycken.

Rädda Barnen & Läxhjälpen

Länk till hemsida

Rädda Barnen tillsammans med Läxhjälpen

Läxhjälp
Behöver ditt barn läxhjälp? För barn som går i grundskola erbjuds läxhjälp en gång i veckan i Sunnadalskolans bibliotek.

Organisationer, föreningar och studieförbund i Karlskrona

Barn i Centrum

Länk till hemsida

Aktiviteter
Barn i Centrum är en ideell förening som arbetar för barn & ungdomars integrering och delaktighet i Karlskrona.

l

ABF

Länk till hemsida

Studieförbund
Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är ett studieförbund och en mötesplats. Genom att organisera oss och lära av varandra, kan vi tillsammans göra en annan värld möjlig.

l

NBV

Länk till hemsida

Studieförbund
Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, NBV, är landets äldsta studieförbund med 120 års erfarenhet av folkbildning. På NBV arbetar vi med frågor som handlar om alkohol och andra droger, folkhälsa och integration. NBV finns över hela landet och vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang.

Rotary

Länk till hemsida

Organisation
Rotary är ett globalt nätverk av över 1,4 miljoner handlingskraftiga människor i mer än 46 000 klubbar runtom i världen. Gemensamt för oss alla är att vi vill mötas, utvecklas och ständigt vidga våra vyer, samtidigt som vi vill göra goda insatser för samhället, både här hemma och längre bort. Känns det rätt och du vill du vara med att ta ansvar för en hållbar samhällsutveckling och få nya vänner – då är Rotary något för dig!

Det finns fyra aktiva Rotaryklubbar i Karlskrona:

Karlskrona – Aurora
Mer information

Karlskrona – af Chapman
Mer information

Karlskrona – Nova
Mer information

Karlskrona – Rosenbom
Mer information

Round Table

Länk till hemsida

Organisation
Sveriges största nätverk för män mellan 18-40.
Round Table är en ideell förening med syfte att gagna vänskap, förståelse och samverkan mellan människor.

Ladies Circle

Länk till hemsida

Organisation
Ladies Circle är en internationell, ideell organisation för unga kvinnor upp till 45 år.

Odd Fellow Orden

Länk till hemsida

Organisation
Odd Fellow är en religiöst och politiskt obunden, internationell orden med gamla anor. Orden grundades på 1700-talet i England och spred sig därifrån till USA och vidare ut i världen. Den första svenska logen bildades år 1884 i Malmö. Idag är Odd Fellow Sveriges största ordenssällskap och finns på de flesta större orter i landet, där ordenssällskapet representeras av systra- respektive brödraloger.

Rebeckagrenen

Länk till hemsida

Organisation
Rebecka är namnet på den kvinnliga grenen av Odd Fellow Orden. Kvinnor och män arbetar var för sig i två likställda Ordensgrenar, men från och med sommaren 2012 har Orden en gemensam ledning som består av medlemmar från både den manliga och den kvinnliga grenen. Vår Ordens budord och levnadsregler är den gemensamma ledstjärnan för de bägge grenarna.

Karlskrona kommun information för nyinflyttade

Ny i Sverige

Länk till hemsida

Karlskrona kommun
Den här sidan vänder sig till dig som är ny i Sverige. Här kan du hitta information om det svenska samhället och hur det är att bo i Karlskrona.

Nyinflyttad i Karlskrona

Länk till hemsida

Karlskrona kommun
Som nyinflyttad i Karlskrona är du välkommen att kontakta kommunens inflyttarservice.

l

Med funktionsnedsättning

Länk till hemsida

Karlskrona kommun
Mötesplatser, dans och trivselgrupper. Här hittar du olika aktiviteter för dig som har en funktionsnedsättning. Karlskrona kommun erbjuder flera fritidsaktiviteter, som är anpassade efter dina behov.

Föreningsregister

Länk till hemsida

Karlskrona kommun
I Karlskrona frodas föreningslivet och det finns gott om valmöjligheter för den som vill hitta någon likasinnad att dela sitt intresse med. Här kan du leta efter föreningar som du är intresserad av.

Evenemangskalender

Länk till hemsida

Visit Karlskrona
Visit Karlskrona har en evenemangskalender som uppdateras kontinuerligt med aktuella evenemang och träffar i Karlskrona kommun.

Seniorer 65+

Länk till hemsida

Karlskrona kommun
Karlskrona kommun erbjuder sociala aktiviteter och verksamheter för dig som senior.

Kontakta oss

En förening eller organisation som håller träffar eller aktiviteter öppna för allmänheten och vill synas på den här sidan är välkomna att kontakta oss via kontaktförmuläret

Skriv ditt meddelande här

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Jobba i Karlskrona

Plugga i Karlskrona

Företagande i Karlskrona