a
M

PLATSEN KARLSKRONA

Mina sidor

Självservice

Lättläst

Kontakt

Företagande i Karlskrona

Kristoffer flyttade hem från LA – men fortsätter
utveckla spel från familjens villa i Spandelstorp

Karriären inom spelutveckling tog honom från Bakareboda till Los Angeles. I dag gör han samma jobb från familjens villa i Spandelstorp.
– Att bo tio minuter från stan, men ändå ha bokskogen och hästhagarna bakom huset … Det är svårslaget, säger Kristoffer Bergqvist.

– Hade du frågat mig för två år sedan om mitt jobb går att göra på distans så hade jag svarat ”Nej tyvärr”, berättar Kristoffer.
I dag vet han att det fungerar alldeles utmärkt att sitta i Spandelstorp utanför Karlskrona och jobba mot hela världen. Tillsammans med sin fru och två barn, fem och sju år gamla, flyttade han tillbaka till Karlskrona från Santa Monica i Los Angeles för ett par år sedan.

– Vi uppskattar verkligen att kunna bo så att vi har närhet till både skog, stad och hav. Den möjligheten är svår att få i många andra städer. Sen gillar vi vårt hus väldigt mycket. Vi bor betydligt rymligare här än i LA, säger Kristoffer.

Karriär inom spelutveckling
Han växte upp i Bakareboda strax söder om Holmsjö. Efter utbildningen på Hyper Island ville han satsa på att arbeta med spelutveckling. Han flyttade till Stockholm och började jobba för företaget DICE, som ägs av speljätten Electronics Arts. Karriären tog honom vidare till USA och efter en liten avstickare med jobb för Lucasfilm – filmbolaget som bland annat ligger bakom Star Wars-filmerna – återvände han till DICE Los Angeles-kontor där han i dag har titeln Senior Producer.
Relationen till Karlskrona har han hela tiden behållit.

– Mycket av relationen har ju varit personlig. Man har kommit tillbaka till släkt och vänner, berättar han.

Ser stan med nya ögon
Det var pandemin som satte i gång tankarna på att flytta tillbaka. För ett år sedan gjorde familjen slag i saken och kom hem till Karlskrona. Som hemvändare känner Kristoffer att han ser sin hemstad med nya ögon.

– Efter att ha bott i ett förhållandevis ungt land i tio år så känns det häftigt att komma till Karlskrona och ha historian inpå knuten. Bara en sådan sak som att besöka Lyckå slottsrutin med barnen, eller titta på befästningarna inne i stan. Det gillar jag väldigt mycket. Sen uppskattar vi barnens skola och förskola och närheten till grannarna. Barnen kan springa mellan husen här på ett helt annat sätt än i USA.

Bild på Kristoffer som flyttade till Karlskrona från Los Angeles

Jobba i Karlskrona

Plugga i Karlskrona

Flytta till Karlskrona