a
M

PLATSEN KARLSKRONA

Mina sidor

Självservice

Lättläst

Kontakt

Jobba i Karlskrona

NKT

I en alltmer uppkopplad värld växer behovet av energi och övergången till förnybar energi blir allt viktigare. NKT är en av världens ledande tillverkare av högspänningskablar som gör det möjligt för stora mängder av energi att färdas mellan länder och över hav och land. Följ med på NKT:s resa för att sammankoppla en grönare värld.

NKT har anor från 1891 och har förnyat kraftkabelteknologin sedan dess. Företaget har funnits i Karlskrona sedan 1992 och har vuxit till cirka 1 200 medarbetare. Nyligen byggdes ett andra torn i kabelfabriken, NKT LightHouse, och planer finns för att expandera ytterligare.

Satsningarna görs för att möta efterfrågan på produkterna och behålla en ledande position på högspänningsmarknaden.
Investeringarna i fabriken gör att NKT kan skapa ännu fler arbetstillfällen, både lokalt och nationellt.

Drivkraften är omställningen mot förnybar energi. I produktionsanläggningarna, där den senaste tekniken finns, arbetas med forskning, innovation och utveckling, samtidigt som det pågår tester, service och installation – allt för att leverera ett livslångt mervärde till kunderna och till samhället i stort.

NKT har kontor och produktionsanläggningar i 14 länder och är tillsammans cirka 4 500 anställda. Företaget är en av de största privata arbetsgivarna i Blekinge. Sedan 2020 har NKT skapat över 300 jobb och planerar nu för ytterligare satsningar som kommer att ge cirka 500 nya arbetstillfällen i Karlskrona.

Just nu söker NKT projektledare, ingenjörer, konstruktörer, maskinoperatörer med mera. Vill du vara med på resan mot en grönare värld?

Läs mer om hur det är att jobba på NKT, de interna karriärvägarna, traineeprogram och lediga jobb.

Karriär på NKT

Livet på NKT

Lediga jobb på NKT

Plugga i Karlskrona

Flytta till Karlskrona

Företagande i Karlskrona